Over ons

Wij zijn Christa Duits en Mark van kempen en wij wonen samen met onze Kuvasz in Otterlo. Wij wonen hier aan de Hoge Veluwe en hebben hier prachtige wandelgebieden waar wij dan ook graag gebruik van maken.

De eerste keer dat wij de Kuvasz tegenkwamen was in een dierenwinkel. De hond liep met zijn baas mee en straalde rust en kracht uit en leek wel van adel . Ik was gelijk verliefd. Na een lange zoektocht op internet kwamen we erachter dat dit een Kuvasz was. Wij zijn toen gelijk alles over dit ras gaan opzoeken en na wat sites bezocht te hebben waren wij erover uit dit is een ras dat bij ons past. Wij zijn toen bij een hele fijne fokker terecht gekomen en alles is toen in sneltrein vaart gegaan. Ze hadden net een nestje gekregen en wij mochten langs komen om kennis te maken met het ras. Na ons bezoek wisten wij het zeker het word een Kuvasz. Wij zijn vanaf dat moment wekelijks langs geweest en hebben zo de pups zien opgroeien wat een geweldige ervaring was. Onze voorkeur ging naar een kuvasz teef met gladde vacht. Wij kozen toen de kleinste pup uit het nest met de minste krullen. Zoals u al op de foto’s ziet heeft die kleine pup nu een hele mooie krullende vacht gekregen. (waar wij uiteraard ook verliefd op zijn)

Wat wij erg belangrijk vinden aan onze honden is het karakter. Dat ze er daarbij ook nog eens mooi uitzien en goede resultaten op de shows halen dat is alleen maar mooi meegenomen. Bij het zoeken naar de juiste reu zullen wij daarom altijd vooral naar het karakter kijken.

Onze kennelnaam is: ‘ van het Pampelse Zand’. Dit is een gebied op de Hoge Veluwe. Wij houden erg van de natuur en vooral de rust die wij hier hebben. Naast de mooie omgeving op het Pampelse Zand gaat er ook een oud verhaal rond. Ik zal hieronder een audiobestand plaatsen zodat u nu ook bekend bent met het oude verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: