Onze honden

Boszka als pup los op de heide

Boszka of Corienos Home

Boszka of corienos home roepnaam Boszka is een kuvasz teef geboren op 07-08-2017. Boszka heeft 3 broers en 3 zussen. Haar vader is Huron’s Snowy at Erbcroft. Snowy is een geweldig mooie Kuvasz reu. Hij is geboren in Canada in 2015. Haar moeder is Cora-Lee vom Crystal Diamonds. Cora-Lee is een Duitse teef geboren in 2013. Cora-Lee heeft erg veel titels op haar naam staan waaronder: Nederlands, belgisch, luxemburgs en internationaal kampioen.

Boszka is een ontzettend lieve hond met een heerlijk karakter. Trainen vind ze geweldig zowel thuis als op de hondenschool. Ze traint mee in de hoogste groep en werkt daarbij voornamelijk los. Ze is vreselijk enthousiast wanneer ze mag trainen en doet met plezier alle oefeningen maar vergis je niet de Kuvasz is absoluut niet slaafs. Boszka is een hond met een zacht maar ook ondeugend karkater. Dankzij haar zijn wij helemaal verliefd op dit ras geworden. De zelfstandigheid en de adellijke blik die ze heeft en tegelijk is ze een echte clown.

Ook lopen wij shows met Boszka. Dit doet ze ontzettend goed en laat zich altijd netjes aanraken door de keurmeester. Boszka is Nederlands Jeugdkampioen en heeft bijna alle punten voor de titel Nederlands kampioen. Helaas ging de laatste show niet door ivm corona.

Ondanks dat Boszka een sociale hond is is ze ook een waakse hond. vreemden zullen niet ongemerkt op ons terrein komen. Het is wel belangrijk dat je dit als Kuvasz eigenaar goed beseft.

Athena van het Pampelse Zand

Athena van het pampelse zand roepnaam Athena is een teef uit ons A nest. Ze is geboren op 31-12-2021 en heeft 3 zusjes en 2 broers. Haar vader is Borza-Parti Örseg Arad en haar moeder is Boszka of Corienos Home. Haar vader is een Hongaarse reu en woont in Duitsland. Hij is een mooie en lieve reu die veel prijzen en titels heeft gewonnen waaronder Duits en internationaal kampioen.

Athena ontwikkeld zich erg goed en ook haar krullen komen al door. Het is een hele lieve teef en heeft veel rust over zich. Wij kunnen haar makkelijk meenemen naar nieuwe plekken en ook het trainen vind ze leuk. Wij zijn vreselijk blij met haar en zijn erg benieuwd hoe ze het verder gaat doen.

%d bloggers liken dit: